Waga mięsa (kg): Stężenie solanki (%): 5% (łagodne) 7% (standardowe) 10% (intensywne) 15% (bardzo intensywne) Czas peklowania: Krótki (3-5 dni) Standardowy (7-10 dni) Długi (14-21 dni) Rodzaj mięsa: Wieprzowina Wołowina Drób Dziczyzna Dodatek cukru: Brak Lekki (1%) Średni (2%) Duży (3%) Intensywność przypraw: Minimalna Umiarkowana Intensywna Peklosól/Azotyn sodu: Tak Nie (tylko sól) Temperatura peklowania (°C): 2-4°C (lodówka) 5-8°C (chłodnia) 9-12°C (piwnica) Oblicz składniki Wyniki obliczeń: Składnik Ilość Woda --- Sól/Peklosól --- Cukier --- Przyprawy (rekomendowane) --- Zalecenia dotyczące procesu: Rekomendowany czas peklowania: --- Drukuj wyniki Resetuj kalkulator